Luftbilleder

IMG_20170226_0001

Billedet er fra 1949. Fiskedammene er ikke lavet endnu  (påbegyndt i sensommeren), og der er stadig grusvej gennem byen.  Kort efter blev hovedgaden gravet op, kloakeret og en ny asfalteret vej blev bygget op fra grunden. Man kan se de glaserede kloakrør der venter ved Dalgas-mindet.  Bemærk den trekantede eng ved  Møllegaarden i billedets venstre side.  Her gik møllerens heste om aftenen og natten efter dagens arbejde, undtagen den tid, hvor  der blev bjerget hø.

 

IMG_20170226_0003

Præstegaarden med omgivelser  midt i 50-erne. Den nye vej er færdig, dammene er gravet.  Det afmærkede område øverst i billedet er “Trekanten”,  Her stod bl. a. kommunens sneplov og vejhøvl når de ikke blev brugt.  Der var også diverse udtjente lastbiler og landbrugsredskaber. En dejlig legeplads.

 

IMG_20170226_0004

Sidst i 60-erne så her sådan ud  Kirken er restaureret og har fået nyt tårn (1962), Centralskolen er bygget,  men ikke hallen.  Et hjørne af skolen ses i højre side af billedet. Trekanten er udstykket og delvis anlagt til boldbaner, og de nye læhegn er vokset til.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.