Billeder fra Præstegaarden

Mine forældre og jeg flyttede til Hoven i 1943, hvor jeg var 2 år.  Her er nogle billeder, der viser præstegaarden og omgivelserne.

Det første billede er fra sommeren 1943.  Det er mig der kører trillebøren. Dette billede, ligesom de 2 næste, er akvareller, malet af Marie Sørensen,  min moster.

 

 

Kirken, som den så ud i 1955, da jeg blev konfirmeret.  Til højre i billedet ses lågen ind til præstegaarden.  Den røde bygning er “den lille skole”, hvor de små klasser gik.  Til venstre i billedet et glimt af den gule hovedskole.

 

Her er et efterårsbillede af udsigten fra den store kvist på præstegaarden, hvor man kunne vågne om morgenen til bruset fra stemmeværket på den anden side af vejen.  Til venstre i billedet et hjørne af skolens cykelskur (ved siden af den lille skole), og vognmandens garage.

 

 

 

Tidligere var Hoven sogn et anneks til Sønder Omme sogn. I 1907 blev der bygget en præstegård, som blev taget i brug i 1908, da Hoven blev et selvstændigt sogn og fik sin egen præst,  A. P. F. Blinkenberg.  Han fik en festlig modtagelse.

 

Et tidligt billede af præstegården.  Vindrosen i baggrunden er savmøllen, som stod oppe i byen ved tømmerpladsen.

 

Billedet er fra 1909. Præstegaarden set fra et punkt ca. hvor fodercentralen til det nuværende dambrug er placeret.

Jeg ved,  at der på et tidspunkt har stået en mølle i præstegårdens have.  Jeg forestiller mig, at den har været brugt til at hente vand fra åen til havevanding, og måske til det springvandsbassin, som jeg kan huske fra fyrrerne.  På det tidspunkt var møllen dog væk, og bassinet havde ændret funktion til at være sandkasse.

Et billede fra 1911.  Manden bagest til højre er  pastor Blinkenberg.

 

Idyl ved åen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.